Splošni pogoji poslovanja
Dobrodošli na spletnem mestu kvantnozivljenje.si, s katerim upravlja podjetje Jaša Bombač s.p., Barjanska 64, 1000 Ljubljana. Ti splošni pogoji se uporabljajo za vse aktivnosti, omogočene v spletni učilnici, ki je dostopna na spletni strani www.kvantnozivljejne.si (v nadaljevanju spletno mesto). 

Splošni pogoji so zavezujoči za vse uporabnike. Prosimo vas, da pogoje pozorno preberete. V kolikor se s pogoji, v celoti ali deloma, ne strinjate našega spletnega mesta ne smete uporabljati. Splošni pogoji predstavljajo sklenjeno pogodbo med vami in podjetjem.

1. NAZIV IN SEDEŽ PONUDNIKA STORITVE
Naziv ponudnika/izvajalca storitev za storitve Kvantno življenje se glasi: Jaša Bombač s.p., Barjanska cesta 64, 1000 Ljubljana, Slovenija, matična številka: 8598134000, davčna številka: 18537014, zavezanec za DDV: NE, e-naslov: [email protected], datum vpisa v Ajpes register: 4.2.2020, Dejavnosti po SKD: P85.590 - Drugje nerazvrščeno izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje, PE: Podmilščakova ulica 25, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: Kvantno življenje ali podjetje Jaša Bombač s.p. ali ponudnik).

2. OPREDELITEV POJMOV
(1) Kvantno življenje je blagovna znamka v lasti Jaša Bombač s.p.
(2) Cenik: cenik za storitve, ki določa vsakokratno veljavne cene za storitve in posamezne spletne tečaje;
(3) Spletno mesto: je spletna stran, dostopna na https://www.kvantnozivljenje.si/, ki jo upravlja podjetje in kjer deluje spletna učilnica.
(4) Spletna učilnica: je spletni medij, kjer se nahajajo spletne vsebine za izbrane tečaje. Dostop do spletne učilnice je možen z osebnim/prenosnim računalnikom (Apple, PC), mobilnimi napravami (vsi proizvajalci, ki podpirajo dostop do spletnih vsebin), tablice (vsi proizvajalci, ki podpirajo dostop do spletnih vsebin). Za prebiranje spletnih vsebin je potrebno imeti nameščen katerikoli spletni brskalnik (Chrome, Mozilla, Edge, Opera, …), dostop do interneta in ustrezno spletno povezavo, ki jo stranka prejme s strani ponudnika.
(5) Mentorska ura: je osebno svetovanje oz. storitve se izvede na lokaciji PE, in sicer po vnaprej vplačanem in rezerviranem terminu

3. POSTOPEK NAKUPA

Postopek nakupa spletnega tečaja:
(1) Korak: stranka izbere na na spletni strani želeni spletni program kot npr. Osnove energijske psihologije, Prehod v peto dimenzijo, itd. ter nato klikne na gumb "Nakup spletne delavnice". Vsakič lahko kupi zgolj en produkt.
(2) Korak: V tem koraku stranka vnese svoje podatke (ime in priime, telefonsko številko, elektronski naslov) ter plačilno kartico (debetna, kreditna) ter obvezno obkljuka tudi "okence" s čimer se strinja, da je prebral/a in se strinja s splošnimi pogoji poslovanja. Nato potrdi nakup s klikom na gumb "potrdi nakup".
(3) Po zaključenem nakupu se stranki na spletni strani prikaže potrditveno sporočilo, kjer je navedeno, da je nakup izbranega spletnega tečaja uspešno opravljen ter, da bo stranka prejela na svoj elektronski naslov najkasneje v roku 48 ur dostopne podatke do izbranega spletnega tečaja namenjenim za vstop v spletno učilnico. Stranki pa je nato posredovan tudi račun na elektronski naslov. 
(4) V primeru napačno oddanega naročila in plačila je potrebno napako sporočiti na [email protected] nato pa bodo stranki povrnjena sredstva v roku 7 delovnih dni TR iz katerega je stranka plačala.
(5) Stranki bo besedilo splošnih pogojev oz. pogodbe posredovano v PDF obliki ob izvedbi naročila oz. nakupa v trajno last.

Postopek prijave na brezplačni posvet ter izvedba osebnega svetovanja/mentorstva.
(1) Korak: stranka klikne na spletni strani na gumb "prijavi se na uvodni posvet", nato pa je preusmerjena na podstran, kjer odda podatke, in sicer ime in priimek, elektronski naslov, telefonsko številko in želeni datum/termin za kontakt. 
(2) Korak: stranko Jaša Bombač pokliče in opravita brezplačno telefonsko predstavitev z namenom ugotovitve ali je storitev primerna za stranko. V kolikor se slednja odloči za osebno svetovanje se ji izda predračun, ki ga prejme v obliki e-predračuna na elektronski naslov. Po plačilu slednjega prejme na elektronski naslov e-račun s čimer je potrejena rezervacije termina za osebno svetovanja.
(3) V primeru napačano oddane prijave na brezplačno telefonsko predstavitev stranki ni potrebno storiti nič. Ko se javi na telefon zgolj pove, da je storitev ne zanima več.

4. CENE IN METODE PLAČILA

Cene
Vse cene na spletnem mestu so navedene v EUR in ne vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila. Ponudba velja do preklica.

Metode plačila:
Spletna trgovina omogoča naslednje oblike plačila:
(1) plačilo s plačilno kartico (Maestro debetna kartica, kreditne kartice kot so Visa, Mastercard, Diners, Karanta).
(2) plačilo po predračunu, ki ga stranka prejme na elektronski naslov čemur sledi izdaja računa s katerimi se knjiži priliv po predračunu.

Podjetje si pridržuje pravico, da verificira izbrano plačilno metodo z avtentikacijo. Pridržujemo si tudi pravico do nadaljnje verifikacije plačilne metode in sicer tako, da vas zaprosimo, da nam posredujete potrdilo o izvršenem plačilu.

Stroški ob nakupu
Stranka nima nobenih dodatnih stroškov neglede na način plačila (kartica, bančno nakazilo). Vsi stroški kot so bančna provizija, itd. se v primeru spletnega nakupa prevalijo na podjetje Jaša Bombač s.p..

5. PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE
Stranka, ki je opravila nakup spletnega tečaja ali svetovanja/mentorstva, ima pravico do odstopa od pogodbe. Odstop od pogodbe je mogoč v roku 14ih dni od datuma izvedenega plačila naročila. Stranki ni potrebno navesti razloga za svojo odločitev. 

Šteje se, da ste podali odstopno izjavo pravočasno, če jo oddate v roku, določenem za odstop od pogodbe. 

Zahtevek za odpoved pogodbe ali pritožbeni postopek mora biti posredovan v obliki e-dopisa na elektronski naslov: [email protected] skupaj z obrazcem za odstop od pogodbe. Obrazec vam je na voljo obrazec za odstop od pogodbe

Dokazno breme glede uveljavljanja pravice do odstopa iz tega člena nosi potrošnik. Pri odstopu od pogodbe je stranki na voljo vračilo denarja, ne pa tudi dobroimetje ali menjava! Vplačan sredstva bodo stranki vrnjena v 14 dneh na TR naveden na obrazcu.

6.OPIS ZDRUŽLJIVOSTI SPLETNEGA TEČAJA S PROGRAMSKO IN STROJNO OPREMO
Za dostop in vstop v spletno učilnico potrebujete internetno povezavo ter delujočo elektronsko napravo (PC računalnik, prenosnik, iMac, Macbook, itd..), tablico ali mobilni telefon na katerem mora biti nameščen katerikoli brskalnik ter delujoča zvočna oprema (vgrajeni/zunanji zvočniki ali slušalke) ter delujoč katerikoli operacijski sistem (iOS, Android, Windows, Linux, ...). 

Z vpisom spletne povezave https://kvantno-zivljenje.thinkific.com/users/sign_in  je stranka preusmerjena na vhodno stran učilnice, kjer vnese dodeljeno uporabniško ime geslo za vstop. Za ogled vsebine ni potrebna nikakršna programska oprema, saj ima spletna učilnica vgrajen video predvajalnik wistia s čimer si lahko ogledamo video vsebino z v prvem odstavku omenjeno strojno opremo. Dostop do spletnih vsebin je neomejen in se lahko stranka vpiše kadarkoli in kjerkoli z ustreznim uporabniškim imenom ter geslom. 

Spletna učilnica je prevedena v slovneski jezik ter ima možnost ponastavitve gesla ter neomejenega ogleda video posnetkov ter tekstovnih vsebin. Za učenje ni potrebne prenos vsebin, saj se le-te v celoti nameščene na spletnem mestu oz. sistemu podjetja Thinkifc Inc. ki zagotavlja robusten ter varen sistem za ogled vnaprej posnetkih video vsebin. Slednja ne spreminja nobenih nastavitev na nobeni napravi preko katere stranka vpiše v spletno učilnico, sa predstavlja zgolj spletno mesto do katerega stranka dostopa preko brskalnika.

7. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV
Kvantnoživljenje vse pridobljene osebne podatke o tečajnikih varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/2007-UPB-1, v nadaljevanju: ZVOP-1).  Šteje se, da stranka s plačilom skladno z 2. odst. 10. člena ZVOP-1 podaja soglasje za obdelavo osebnih podatkov za namen sklenitve in izpolnjevanja pogodbe. Stranka s sprejetjem teh splošnih pogojev hkrati podaja soglasje ponudniku za posredovanje osebnih podatkov pooblaščenim tretjim osebam ter soglasje, da se lahko tečajnikovi osebni podatki uporabijo za naslednje namene: neposredno trženje, raziskave trga, vodenje analiz poslovanja, segmentacije kupcev, statistične obdelave in obveščanje o ponudbi Kvantnoživljenje in njegovih poslovnih partnerjev. 

V kolikor stranka takšnega soglasja ne želi podati, se lahko o tem izreče pred vplačilom storitve s posreodvanjem e-dopisa na [email protected].

8. IZVEN SODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV IN DRUGIH PRAVNIH SREDSTEV
Podjetje Jaša Bombač s.p. skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanje potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Platforma za reševanje sporov je na voljo na spletni strani https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

Več informacij o platformi za reševanje sporov je na voljo na spletni strani http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-13-193_sl.htm

9. KONČNE DOLOČBE
Sklenjena pogodba. Splošni pogoji imajo skupaj z opravljenim naročilom storitev preko spletne strani in vseh podstrani tega spletnega mesta naravo pogodbe, sklenjene med kupcem in podjetjem.

Neodvisnost določb. V kolikor bi se ugotovilo, da je katerakoli izmed določb teh splošnih pogojev (v celoti ali deloma) nezakonita, nična ali na kakršenkoli drug način neveljavna, se takšna določba šteje za izbrisano (deloma ali v celoti), preostanek splošnih pogojev pa ostane v veljavi.

Hramba besedila pogodbe: stranki bo besedilo splošnih pogojev oz. pogodbe posredovano v PDF obliki ob izvedbi naročila oz. nakupa. 

Polna poslovna sposobnost: stranka jamči, da ima polno sposobnost za prevzem pravic in obveznosti, ki izhajajo iz teh splošnih pogojev. Jamčite, da za izvajanje vaših obveznosti iz teh splošnih pogojev ne potrebujete soglasja ali odobritve s strani katerekoli tretje osebe.

Seznanjenost s pogoji: jamčite, da ste pred sprejemom pogojev, le-te prebrali in ste v celoti seznanjeni s temi splošnimi pogoji, zlasti z omejitvami odgovornosti, ki so vzpostavljene.

Pravo dogovora: za te splošne pogoje velja pravo Republike Slovenije. Za vse spore, ki izvirajo iz teh splošnih pogojev, so pristojna sodišča v Republiki Sloveniji.

Spremembe pogojev: nimate pravice kakorkoli spreminjati ali se odpovedati, v celoti ali deloma, veljavnosti katere od določb iz teh splošnih pogojev. Podjetje ima pravico kadarkoli spremeniti te pogoje. Vsaka sprememba bo objavljena na spletnem mestu. Šteje se, da se strinjate z vsakokratnimi spremembami, v kolikor nadaljujete z uporabo spletnega mesta. V kolikor se s spremembami ne strinjate, imate pravico do odstopa.

Celoten dogovor: ti splošni pogoji predstavljajo celoten dogovor, ki velja med pogodbenima strankama. Vsi morebitni predhodni dogovori ali pogajanja, pisni ali ustni, so v celoti nadomeščeni s temi pogoji.

Jezikovne različice: ti splošni pogoji so sestavljeni v slovenskem jeziku. Kakršnakoli različica teh splošnih pogojev v drugem jeziku, je ustvarjena z namenom ponuditi lažji dostop do splošnih pogojev. Strinjate se in v celoti razumete, da je v primeru kakršnihkoli sporov prevladujoča slovenska različica.

Pomen izrazov: izrazi, uporabljeni v teh pogojih imajo pomen, kot je definiran na vrhu teh Splošnih pogojev.